eclectic modern kitchen image

Who we did it for:

The Tessier/Waggoner Family

Why we did it:

The existing kitchen in this 1931 home was completed (as a quick fix) when the clients purchased the home. The footprint was small so they used space saving strategies to maximize their workspace & storage. The kitchen worked for many years but it was time for an update. The goals for the new kitchen were to include additional workspace & storage, improved lighting, and create a functional layout for ease of movement, tasks & entertaining.

In our new plan we opened up the wall between the kitchen & the dining room, and opened up the main entrance to create a stronger focal point. As part of the millwork design we created a custom barn-wood pantry, a large island with concrete countertops, and a banquette seat with a custom barn-wood table that height adjusts from a coffee table to a dining table.

The main attraction of this renovation was the use of local products & materials that brought an eclectic style into this diverse neighbourhood.

What we did:

  • Established the clients wish list (programming)
  • Interior Space Planning for the new eat in kitchen
  • Millwork & Detailing
  • Lighting Design
  • Finish & Fixture Specifications
  • Furniture Layouts
  • Contract Administration