Enjoying their new kitcken

“Many people have said to us that a new kitchen will change how you live, they are right. The efficient use of space, organization, and bright light does change not only how we function in the kitchen but how we live in the home. The open space and bright light has an effect of not only easier living but feeling better and happier everywhere in the house.”

Who we did it for:

The Khan Family

Why we did it:

The 1950’s home was in need of an update. The existing kitchen had typical white thermofoil / wood handle doors from the 1980s. The space felt cramped and the family wanted more flexibility for cooking, gathering and dining. The goal was to open up the space to create better function, more storage and natural light while adding a modern aesthetic.

In order to achieve the client’s goals we removed the wall between the dining room & kitchen and opened up the back entrance to allow added daylight into the space while incorporating a built-in bench & storage for daily use. We also relocated the kitchen door to allow us more wall space for the fridge & pantry. We incorporated a central island & integrated eating area to the center of the space.

This renovation created a modern twist in the heart of the home.

What we did:

  • Established the clients wish list (programming)
  • Interior Space Planning for the kitchen, dining & back entrance
  • Lighting Design
  • Finish & Fixture Specifications
  • Contract Administration