Enjoying their new kitcken

“Many people have said to us that a new kitchen will change how you live, they are right. The efficient use of space, organization, and bright light does change not only how we function in the kitchen but how we live in the home. The open space and bright light has an effect of not only easier living but feeling better and happier everywhere in the house.”

Who we did it for:

The Khan Family

Why we did it:

The 1950’s home was in need of an update. The existing kitchen had the typically while thermofoil and wood handle doors that we all recognize from the 1980s. The space felt cramped and the family wanted a more flexible space for cooking, congregating and dining.  The goal was to open up the space to gain more functional space, storage and natural light while adding a modern aesthetic.

What we did:

  • Open up the wall between the dining room & the kitchen
  • Open up the back entrance to allow in more natural light with a small bench & hanging space
  • Relocate the existing door leading into the kitchen to allow us to move the location of the existing fridge & pantry to a more accessible location
  • Create a central island & integrated eat in dining space

Residential Blog Posts

basement design